Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişir.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın Bapsı, evgin durumlarda yapıdan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdem evladı yaşamını asliye alan, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Büküm nüshası: Binaların kesilme nüshası kapıların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı strüktürlarda her katta bir pare müstacel çıkış kapısı görev almalıdır. Mualla katlı dokumalarda katlar arasındaki geçişlerde de baplar bulunabilir.

Merdivenin enliliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Gestaltda mevcut insanların eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme şeşna düzenınmasında önemli bir gösteriş oynar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını rabıtalı kontroller ile denetlemek ve eşmek bileğerlidir.

Umumiyetle yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, akse anlarında insanların yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara birebir olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

İşaretlendirmeler: Evgin durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı hizmetaretlenmelidir. Üzerinde “acil çıkış” yazısı kâin baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bar ve duman sızdırmaz özellikleri tamamlanmak zorundadır.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangın kapımızdan birisi mecburiyet açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş olduğu bağırsakin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Report this wiki page